play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_right featured
  • keyboard_arrow_right Hästnyheter
  • keyboard_arrow_rightPodcasts
  • keyboard_arrow_right
  • keyboard_arrow_right 9 Februari Helgstrand uttalar sig om Operation X, Dr.Cesar Parra utreds av FBI, Ridprovet borttaget

featured

9 Februari Helgstrand uttalar sig om Operation X, Dr.Cesar Parra utreds av FBI, Ridprovet borttaget

TeamSP 9 februari, 2024


Background
share close

Köpare lurades på hundratusentals kronor En kvinna i Ulricehamns kommun beställde en hästlastbil från Frankrike och betalade över 300 000 kronor i förskottsbetalning. Men någon lastbil fick hon aldrig – nu anmäler hon säljaren för grovt bedrägeri. Ridprovet borttaget: ”Konstigt, för det är ridhästar vi avlar Detta året ändras reglerna för bedömning av SWB:s treårschampionat. Ridprovet är inte längre obligatoriskt för att få diplom, och finalerna får ett nytt koncept. Hippson har pratat med två unghästutbildare som berättar vad de tycker om förändringarna. Kvarka på ridskola i Billdal En nyanländ häst till Billdals ridklubb fick feber och förkylningssymptom, och när provsvaren nu har kommit kan klubben konstatera att det rör sig om kvarka. Madelene fick en häst genom hemlig insamling: ”Väldigt känslosamt” När Madelene Friberg kom ut till stallet en morgon kunde hennes shetlandsponny Julius inte resa sig – han hade fått akut fång. Det gick inte att rädda honom, och kvar blev sörjande Madelene och hennes arab Mimmi. Men i sorgen startade hennes syster en insamling som slutade med en ny häst till Madelene. Nu har Silver kommit. Kim Eriksson lämnar Mantorp och blir tränare på Solvalla. Nya hemadressen: Jim Fricks gamla gård Östuna. – Det ska bli skitkul, säger han till Trav365. Under avdelningen ”Kan vi prata om det här” går vi igenom några av fallen som kommit upp angående otillåtna träningsmetoder och vad som händer om du gör hästen ”hjälplös” eller tvingar den till att hålla en viss form samtidigt som du pressar den att utföra svåra rörelser. Vi vill ha en debatt om detta och uppmuntrar dig som vill delge något eller delta i samtal i podden. Kontakta oss på anne@stallpodden.com Helgstrand uttalar sig om Operation X För första gången efter att dokumentären Operation X sändes gör Andreas Helgstrand ett längre uttalande. Det gör han i en tv-intervju hos danska TV2 Nord. Se hela inslaget här: https://www.tv2nord.dk/tredje-halvleg… FBI utreder Cesar Parra Den amerikanske OS-ryttaren Cesar Parra stängdes i förra veckan av från allt tävlande, då Parras träningsmetoder spridits via sociala medier – våldsamma metoder där hästarna utsätts för tvång och slag. Nu kommer nya chockerande filmklipp på dressyrryttarens hemska sätt att träna hästar. Upprepad och intensiv spöanvändning både uppsuttet och från marken med en kraftigt inspänd häst. Det visar filmklipp när en OS-ryttare i USA tränar hästar. Nu ska fallet utredas. En nyckelperson i avslöjandet är dressyrryttaren Adam Steffens, personen som började publicera filmerna, som har filmats av hans make Sven Smienk när han arbetade hos Parra under knappt ett års tid. ”Vad som syns på filmerna är ingenting mot vad som händer dagligen,” säger Steffens bland annat. Steffens berättar vidare för Dressage-News att Smienk, som hade invandrat från Nederländerna, i stort sett hölls som som gisslan hos Parra. Detta under hot om att han skulle förlora sitt visum om han inte stannade kvar hos dressyrryttaren. Flera andra ska ha berättat samma sak. Nu har även FBI startat en separat utredning – om människohandel, rapporterar Dressage-News. Exempel på filmer som nu läckt hittar du på:    • Dr. Cesar Parra dressage normalizing …   Clinton Anderson unghäst kollapsar under unghästclinic. Hans metoder har varit kritiserade av många men han har en sektliknande fan-base som går till hårt angrepp om man kritiserar honom. Här har han gått långt utöver vad som kan anses vara Horsemanship och du kan få se och veta mer genom följande länk:    • Clinton Anderson Collapses A Horse At…  

Rate it
Previous episode

Post comments

This post currently has no comments.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *