play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_right Hästnyheter
  • keyboard_arrow_right featured
  • keyboard_arrow_rightPodcasts
  • keyboard_arrow_right
  • keyboard_arrow_right 15 Februari ”Hästhelvetet i Ypäjä” Kändis köpte hus, fick häst på köpet

Hästnyheter

15 Februari ”Hästhelvetet i Ypäjä” Kändis köpte hus, fick häst på köpet

TeamSP 15 februari, 2024


Background
share close

Föl- och ammajouren öppnar snart dörrarna: ”Det finns ett behov” Den ideella föl- och ammajouren finns som stöd och hjälp när det går fel i samband med fölning. Jouren välkomnar hästar av alla raser – och nästa vecka öppnar den för säsongen. https://www.asvt.se/tjanster/fol-och-… Branden i Göteborg: ”Det är hemskt, men stör inte GHS” Det var på förmiddagen i måndags som ett larm kom in om en brand i den oöppnade vattenparken Oceana på Liseberg i Göteborg. Himlen färgades svart av rök och flera explosioner ägde rum. 22 personer skadades lindrigt och en man i 50-årsåldern är fortfarande saknad. På andra sidan vägen, bara några meter bort, ligger Scandinavium. Nästa vecka öppnar de dörrarna för alla som köpt biljett till Göteborg Horse Show. – Branden kommer inte påverka oss. Det ligger nära och det brinner lite fortfarande, men det är under kontroll, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen. Ryttare till världscupen i dressyr Gothenburg Horse Show 2024: Maria von Essen, Sverige, Invoice Natalie Oldfors, Sverige, Mickey M Mads Hendeliowitz, Sverige, Autograf Q Emma Jönsson, Sverige, Gerion Carl Hedin, Sverige, Van der Veen Nanna Skodborg Merrald, Danmark, Blue Hors Zepter Alexa Fairchild, Belgien, Mala Skala´s Hermes Domien Michiels, Belgien, Intermezzo van het Meerdaalhof Yvonne Österholm, Finland, Ironman H Dirk-Jan Van de Water, Nederländerna, Hexagon´s Grandville Thamar Zweistra, Nederländerna, Hexagon´s Ich Weiss Borja Carrascosa, Spanien, Sir Hubert NRW Röstningsrysare när Joviality korades till Årets Häst. Kampen om titeln visade sig vara en riktig rysare. Bara några få röster avgjorde när Joviality på lördagen kunde prisas som Årets Häst 2023. En epok går i graven. Per Skoglund och Peter Andersson lägger ner den populära podcasten ”V75 – Lördag hela veckan”. – Jag har inte haft en ledig söndag på fyra och ett halvt år, säger Skoglund i podcasten. Kanal 75-profilerna Peter Andersson och Per Skoglund har i skrivande stund spelat in 227 avsnitt av V75-podcasten ”Lördag hela veckan”, som varje måndag utkommit med ett nytt avsnitt för att kicka i gång V75-veckan. Mängder med intervjuer med profiler, tränare, kuskar och andra har det blivit. Men nu är det slut med det. Det är Per Skoglund som väljer att sätta stopp, berättar han i senaste avsnittet av podcasten. Vi tjuvlyssnar på avslutning i senaste avsnittet där han tar upp sina 5 viktigaste punkter som vi tycker passar alla inom hästvärlden. Lyssna och lär. Anne Lundberg, 57, har tidigare berättat att hon slagit till på sitt drömhus i Italien. Med huset kom en häst (!) och en man på köpet. – De var att det bodde en äldre man i det här huset och han hade en häst som gick lös i trädgården som hade vuxit upp i den här trädgården, trädgården är omgärdad av en mur kan man säga, och han ville bo kvar. Tills han dör. Så mannen bor kvar i gästhuset och hästen i trädgården. Hästbranschen i Finland skakas av vittnesmålen om misshandel och våldsam hantering av hästar på hästinstitutet i Ypäjä. Personalen vid hästinstitutet i Ypäjä slår hästar, och lär ut våldsam hästhantering. Det berättar flera tidigare och nuvarande studerande för Svenska Yle. Personalen figurerar också i både polis- och djurskyddsanmälningar. https://svenska.yle.fi/a/7-10051130 Lyssna på I Slaget efter tolv diskuterar Nora Brandt, stallägare i Korsholm, Britt-Marie Juup, verksam inom Åbo djurskyddsförening och Tony Sahlsten, aktiv i föreningen Jakobstads travvänner och pappa till travkusken Elin Sahlsten, rapporteringen från Ypäjä. Dokumentären Hästhelvetet i Ypäjä kan du se här: https://areena.yle.fi/1-66875597

Rate it
Previous episode

Post comments

This post currently has no comments.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *